KUNST IN DE KELDER
voor KIJKERS, MAKERS én KOPERS van KUNST
Slider
Italiaanse balkonnetjes in Bilthoven
BALCONCINI

ZOMER
EXPOSITIE

KUNST IN DE KELDER
voor KIJKERS, MAKERS én KOPERS van KUNST
Slider

elsieDe basis
Mijn achtergrond is vrijeschool kleuterjuf waar ik al in aanraking kwam met de natuurlijke materialen. Daarna een beeldende vorming opleiding waar ik mij kon verdiepen in allerlei materialen en technieken en waar uiteindelijk mijn grootste ontdekking is uitgekomen: de schapenwol en het vilten ervan.

Ambacht
Ik heb een beeldende vorming opleiding gevolgd waar ik veel heb geleerd over compositie bijvoorbeeld. Tijdens het vilten heb ik lessen gevolgd in het buitenland bij andere viltsters voor vilttechnieken. Maar de meeste ervaring heb ik gekregen door mijn eigen werk en veel te experimenteren met kleur en andere materialen.

Passie
Vilten is mijn passie geworden omdat ik zo een binding met het materiaal heb dat ik mij hierin het beste kan uitdrukken. Ik maak wat ik ben , ik en mijn vilt zijn één geheel.

Materiaal
Wol is mijn favoriete materiaal omdat het puur natuur is. De eenvoud van het materiaal en het proces van vilten is magisch en oneindig. De zijde als toevoeging maakt het nog weer extra spannend , het schaap en de rups. Samengevoegd is natuurlijk en uniek! En dat zie je terug in mijn ontwerpen.

Het proces
Ik bedenk vooraf wat ik ga maken qua vorm en kleur maar tijdens het creëren kan er nog van alles veranderen. Vilten is zo een wonderbaarlijk proces dat je het ook een beetje zijn eigen gang moet kunnen laten gaan en dat geeft iedere keer weer verrassingen.