Eva Gans (1981) maakt vanaf haar 22ste tekeningen en illustraties. Op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar Eva een jaar lang lessen volgde, ontwikkelde zij een geheel eigen stijl. Vanaf dat moment was het hek van de dam. Eva bouwt inmiddels al 10 jaar (als autodidact) aan een indrukwekkend oeuvre.

Eva GansAnalytische blik
Tekenen was Eva niet vreemd, haar vader Louis Gans, hoofdconservator van het Stedelijk Museum, stimuleerde haar op jonge leeftijd al om te gaan tekenen. Elke avond sleep hij de potloden en hing hij een nieuw vel papier aan de wand. Haar moeder, beeldend kunstenaar, vroeg altijd haar mening over schilderijen. Hierdoor kreeg Eva een analytische blik op beeld en compositie.

Inspiratie
Eva’s tekeningen zijn geïnspireerd op de speelsheid van het alledaagse. Maar weinig mensen kunnen een glimlach onderdrukken bij het zien van haar werk. 

Opdracht en vrij
Ze werkt veel in opdracht. Voorbeelden hiervan zijn grote muurschilderingen, huisstijlen van hotels en restaurants, affiches, posters, wijnetiketten, merchandising. Ook maakt Eva graag ‘vrij werk’. De afgelopen jaren exposeerde ze regelmatig in Amsterdam. In menig Amsterdamse huiskamer hangt dan ook ‘een Eva Gans’ aan de wand!

  

 

  

Eva Ganspresentatie