luciaDe basis
Tja … ik denk omdat mijn vader coupeur van beroep was en daarnaast tekende en schilderde, waardoor creativiteit en gevoel voor kleuren en materialen altijd aanwezig was. Daar ligt de basis.
Ik heb in mijn leven gezocht op verschillende gebieden (o.a. edelsmeden) maar ben uiteindelijk toch blijven “plakken” aan de klei...

Het Ambacht
Na een aantal jaren daarmee bezig te zijn geweest, ben ik de Keramiekopleiding in Gouda gaan volgen, om de klei en het glazuren beter te leren beheersen. Van het een kwam het ander, opleiding, atelier, cursisten, werken in opdracht.

De Passie
De kleine Tekstkommetjes zijn ontwikkeld naar aanleiding van het deelnemen aan Kunstmarkten, o.a. in De Bilt, waar al snel bleek dat mensen het fijn vinden iets betaalbaars en handgemaakt te kunnen meenemen van een dergelijk evenement en ik het prettig vond de onkosten te kunnen terug verdienen.

De kommetjes zijn gebleven, met de meest uiteen lopende teksten, altijd weer leuk om te maken. Teksten zijn een andere passie en gaan prima samen met de klei, dat is al bewezen! Naast de kommen en de schalen ben ik ook met vrij werk bezig en sinds kort weer op les om het model- en portret boetseren in de vingers te krijgen. Klei … een eindeloos materiaal!