KUNST IN DE KELDER
voor KIJKERS, MAKERS én KOPERS van KUNST
Slider
Italiaanse balkonnetjes in Bilthoven
BALCONCINI

ZOMER
EXPOSITIE

KUNST IN DE KELDER
voor KIJKERS, MAKERS én KOPERS van KUNST
Slider

margitDe Basis
Ik heb de Design Academy gedaan, wat toen nog de Academie voor Industriële Vormgeving heette. Ik was er toen nog niet uit of ik kunst wilde maken of kunst met een functie. Dat laatste vond ik toch leuker, gebruiksvoorwerpen met een knipoog naar kunst. Nadat ik 10 jaar in de reclame had gewerkt, heb ik alles gemaakt wat in mijn hoofd zat. Leuke gebruiksvoorwerpen, vooral geïnspireerd op de natuur, waar ik erg van hou. Dat is wat mijn items nu zijn: artfromnature.

Het ambacht
Ik ben dus professioneel opgeleid, maar eigenlijk niet voor de items die ik nu maak. Mijn moeder heeft mij geleerd hoe ik met een naaimachine om moest gaan, maar vervolgens heb ik veel mezelf aangeleerd. Inmiddels heb ik een sterke leernaaimachine waar ik alles op kan maken wat ik wil.

De passie
Waarom ik tassen ben gaan maken, weet ik eigenlijk niet. Vroeger had ik nooit een tas. Nu wel, maar altijd een die vooral praktisch is. En hij moet er natuurlijk leuk uitzien. Misschien dat leer mij geïnspireerd heeft tot het maken van tassen. Ik kreeg eens een tas vol prachtig leer. Vervolgens hou je dan veel restmateriaal over en ga je daar weer andere dingen van maken. Zo is mijn ‘winkel’ eigenlijk vanzelf ontstaan.

Favoriete materiaal
Mijn favoriete materiaal is leer. Leer hoef je niet af te werken, het heeft prachtige, zachte kleuren en is er in allerlei diktes. Het leent zich ook goed voor hergebruik, zoals een tas van een oude bank, jas of kussen is voor mij de grootste uitdaging.

De inspiratie
Omdat recycle of liever upcycle voor mij de grootste uitdaging is, kijk ik vooral naar het voorwerp wat ik in handen heb, om te bedenken wat het gaat worden. Zoals ik van de oude bontjas een nieuwe tas heb gemaakt. De jas inspireert mij om dat model tas te gaan maken. Maar veel inspiratie haal ik ook uit de natuur: de rivier voor mijn huis, de vogels, dieren in het bos, bomen, bladeren en een wit winterlandschap, elke dag weer anders.


Mijn website: https://www.artfromnature.nl/