Slider

DSC 0102B LROp zaterdag, 10 november 2018 was het zover: om 17:25 uur knipte Ike Bekking, onder luid applaus van velen en bijgestaan door niemand minder dan Patrick van Hees, alias de geluksprofessor, het rode lint door dat was gespannen bovenaan de keldertrap van de Bilthovense Boekhandel. Na een lange, intensieve en hectische periode van niet aflatende inzet door Ike, Helmut, en hun drie kinderen, bijgestaan door een legioen aan enthousiaste helpers met een gemeenschappelijke voorliefde voor kunst, cultuur en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid, was 'Kunst in de Kelder' met deze handeling officieel geopend!

"Zonder jullie steun zou dit absoluut onmogelijk zijn geweest", aldus een dolgelukkige en trotse Ike in haar informele welkomsttoespraak. "Jullie genereuze bijdragen aan de succesvolle crowdfundactie, jullie waardevolle suggesties en adviezen, jullie helpende handen bij het opknappen en inrichten van de kelder en, niet in de laatste plaats, jullie morele steun op soms lastige momenten hebben tot dit fantastische resultaat geleid. Dankjewel, lieve vrienden!"

Voorafgaand aan het korte knipceremonieel dat straks zal volgen geeft een stralende Ike het woord aan Patrick van Hees, die vervolgens in een inspirerende openingsrede betoogt dat kunst vooral gelukkig maakt. Een niet onbelangrijk postulaat in de context van dit unieke Kunst-in-de-Kelderproject, dat bovendien wordt gestaafd door grondig onderzoek, aldus de geluksdeskundige. De bovenal vriendelijke en ogenschijnlijk gelukkige uitstraling van het merendeel van de kunstminnende aanwezigen, alsook hun daverend applaus na afloop van Van Hees' betoog, lijken het gelijk van de spreker te bevestigen...

Dan begeven Ike en de geluksprofessor zich, gewapend met schaar en champagne, richting de keldertrap. Een overtuigende tweedeling van het rode lint, onder wederom luid applaus en enthousiast gejuich van de aanwezigen, markeert vervolgens de voltooiing van de formele openingsceremonie, waarna het opgetogen gezelschap zich, met een glas bubbels in de hand en een nieuwsgierige blik in het gelaat, langzaam trapafwaarts beweegt richting kelderentree. Zodra het gezelschap, bestaande uit vrienden, donateurs, trouwe klanten, naaste familie, kunstenaars, de lokale pers en andere geïnteresseerden, het ruime en prettig verlichte souterrain binnentreedt via een indrukwekkende glazen deur, zijn de oh's en ah's niet van de lucht. Eindelijk open! Prachtig! Leve de kunst!

Onder het genot van een drankje en een hapje laven de gasten zich aan de geëxposeerde kunstwerken, het geheel gelardeerd met vrolijke live-muziek. Dat kunst gelukkig maakt, lijkt hiermee andermaal bewezen!


Het adagium 'Kunst maakt gelukkig!' geldt als thema voor de opening. De voor zich sprekende beelden van de opening kun je HIER vinden.

 

 

Samen gaan we de uitdaging aan!

Wie?
Acht jaar geleden kwam mijn droom uit en startte ik met de Bilthovense Boekhandel. Nu dient zich een nieuwe kans aan: KUNST! Begin september open ik in de kelder onder de boekhandel mijn GALERIE, Kunst in de Kelder. Hiermee wil ik de cultuur in Bilthoven en omgeving een mooie vaste(..) plek geven.

Wat?
Een creatieve verzamelplaats waar je schilderijen en sculpturen kunt bekijken. En kopen. Waar je bijzondere, unieke, handgemaakte voorwerpen vindt. Waar exposities worden georganiseerd, maar waar je ook een feestje kunt geven, of een bijeenkomst of workshop kunt organiseren. Een plek waar je lekker kunt rondkijken, inspiratie kunt opdoen...

Voor Wie?
Kunst in de Kelder is voor makers, kijkers én kopers van Kunst. Toon je handgemaakte sier- en gebruiksvoorwerpen of kom foto's of schilderijen exposeren. Maak muziek of speel toneel, geef een lezing, organiseer een discussieavond, geef een feestje of een presentatie. Laat je horen, laat je zien of kom gewoon kijken, of alleen maar luisteren.

Kunst in de Kelder is voor IEDEREEN!

Hoe?
Samen!
Inmiddels zijn de keldermuren geschilderd en zijn er bergen werk verzet, mede mogelijk gemaakt door een succesvolle crowdfundingsactie. Noodzakelijke investeringen, in bijvoorbeeld stoelen, gordijnen, verlichting, een ophangsysteem voor kunstwerken, vitrinekasten, vloerkleden, akoestische materialen, een deugdelijk alarmsysteem, een extra verzekering en nog veel meer, zijn inmiddels goeddeels mogelijk. Dankzij bijdragen van enthousiaste particulieren, bedrijven en instanties.


Komaan, word ook 'Vriend van de Kelder'; kom naar Kunst in de Kelder, in het souterrain van de Bilthovense Boekhandel!

Welkom!